Lokakuussa luonnon värit sammuu ja luonto alkaa valmistautua talviteloille. Silloin on omalla tavallaan kaunista, mutta kyllä tähän vuodenaikaan kaipailee jotain piristystä arkeen. Viime vuoden lokakuussa löimme naapureiden kanssa viisaat päät yhteen ja suunnittelimme pitävämme pihajuhlat. Juhlien teemana oli satokausi, kekri, kurpitsajuhlat ja halloween. Jokaiselle jotain. Viime vuoden juhlat oli menestys, joten mitä sitä hyvää kaavaa menee rikkomaan. Järjestimme siis uudelleen pihajuhlat meidän pihalla, johon oli kutsuttu muutama naapuruston perhe.

Pihajuhlat piristämään syksyä

Valmistelimme lasten kanssa juhlia koko lokakuun ajan aina pikkuhiljaa koristeita tehden. Juhlat järjestettäisiin samoja periaatteita noudattaen, kuten muutkin meidän juhlat, eli koristeet voidaan valmistaa itse tai käyttämällä jo olemassa olevia koristeta hyödyksi. Olen säästänyt vanhoja halloween koristeita 10 vuoden takaa, kun järjestimme ystäväni kanssa naamiaiset, silloin oli kyllä hieman eri elämäntilanne ja juhlatkin hieman erilaiset. 😀 Viime vuonna teimme lasten kanssa vanhoista lasipurkeista kurpitsa- ja kummituslyhtyjä maalia ja sideharsoa apuna käyttäen. Niitä teimme ainakin 10 kappaletta, joita sitten oli eri puolilla pihaa. Tänä vuonna askartelimme lisää kummituksia ja lapset askartelivat kivistä kurpitsoita, kummituksia, lepakoita ja hämähäkkejä. Maalilla, liimalla ja kartongilla saa ihmeitä aikaan!

Halloween askartelut kivistä ja maalista

Pidimme juhlat meidän pihalla, katoimme pergolaan juhlapöydän ja koristukset. Pihakalusteet oli jätetty ulos vielä tätä tilaisuutta varten, joten meillä oli vielä kaikki valmiina pihalla. Pergola on katettu purjekankailla, joten pieni tihkusadekaan ei haittaa. Hankimme kesällä pienen terassinlämmittimen ja tulikorissa paloi nuotio, joten kenelläkään ei tainnut olla tänäkään vuonna kylmä. Juhlien valmistelu ei jäänyt ollenkaan yksin minun harteilleni, sillä pidimme juhlat nyyttärimeiningillä. Lapset rakastavat nakkien ja vaahtokarkkien grillaamista, joten niitä oli tarjolla, samoin kuin kamalia karkkeja, mehua, pikkupizzoja, glögiä lämmikkeeksi, kuppikakkuja ja kaiken maailman herkkuja. Viime vuonna tarjolla oli kummitusmarenkeja ja vaahtokarkkihampaita.

Halloween-nyyttärit

Olimme suunnitelleet jotain pientä ohjelmaakin lapsille, mutta he ovat sen verran kekseliäitä, että lähtivät itse leikkimään jo aika pimeään puistoon (joka on meitä vastapäätä) otsalampuin varusteltuna. Olimme ajatelleen leikkiä piilosta pimeässä, mutta eipä meidän panosta tähän tarvittu. Viime vuonna leikkinä oli heijastinsuunnistus, joka on lasten mielestä aina ihana leikki. Kun kaikki panostivat pienesti tähän yhteiseen juhlaan, saimme ihanat juhlat pienellä vaivalla piristämään tätä pimeää vuodenaikaan. Ehkäpä tästä on muodostumassa jo jonkunlainen perinne, ainakin minä näin toivon.

Halloween pihajuhlat nyyttärimeiningillä, hyvää helposti

Share: