Magnus-neule Novitan Suomi-villasta

Viime viikolla oli hiihtoloma, jonka vietimme lasten kanssa kotosalla. Olipas ihana taas olla vapaalla lasten kanssa, eikä kouluhommatkaan painaneet päälle. Sain kuvattua uuden jaksonkin YouTube-kanavalleni ja siellä esittelin uuden valmistuneen työn, Magnus-neuleen. Magnus-neuleen ohje on ostettavissa Novitan sivuilta ja se on osa Novitan Yarns Stories kokonaisuutta. Neuleen on suunnitellut taitava Sari Nordlund ja ehkäpä osittain sen takia neule valikoitui työlistalleni.

Ensimmäinen palmikkoneule valmistumassa

Neule on hyvin yksinkertainen miesten neule, jossa on yksityiskohtana raglan-palmikot. Toinen syy, miksi valitsin tämän neuleen oli lanka, mille työ on suunniteltu. Novitalta on tullut Suomi-villa sarja ja halusin ehdottomasti kokeilla tätä lankaa. Vastoin odotuksiani lanka oli paljon pehmeämpää, kuin esimerkiksi 7 veljestä ja lisäksi löysin langat erittäin hyvästä alennuksesta Vaasan Minimanista. Lankojen lopulliseksi hinnaksi tuli vain 20 euroa, koska sitä meni ohjeeseen nähden paljon vähemmän, kuin mitä piti.. Lankaa tähän työhön meni vajaat 400 g.

Novitan Suomi-villa on ihana uusi lankatuttavuus

Tämäkään neule ei siis sujunut ongelmitta, koska en taaskaan tehnyt mallitilkkua, vaan aloitin innoissani suoraan tikuttelemaan paitaa alaspäin. Blogiani lukevat eivät luultavasti yllättyneet.. Mieheni kysyikin minulta, kauanko sellaisen tilkun tekemiseen menisi. Vastaukeni oli, noin 15 minuuttia, johon hän totesi, että mielumminko puran parin viikon työn, kuin käytän 15 minuuttia mallitilkkuun. Oikeassahan hän on, mutta uuden työn aloittaminen vie voiton tilkun tikuttelemisesta..

Tämä neule neulotaan saumattomasti ylhäältä alas ja minulle haasteen tässä paidassa toi palmikot. En ollut koskaan aikaisemmin neulonut palmikoita, koska ajattelin niiden olevan hitaasti valmistuvaa ja kauhean vaikeata yhden ylimääräisen puikon kanssa. Noh, ainakin tämä palmikko oli hyvin yksinkertainen ja helppo tehdä, eikä se apupuikon kanssa neulominen juurikaan haitannut. Sain vinkkejä siitä, että ilmankin apupuikkoa pärjää, joten ehkä seuraavaan palmikkotyöhön opettelen tämän tekniikan, koska minulle ei ole muodostunut mitään rutiinia palmikkojen tekemiseen.

Magnus-neule on Novitan Yarn Stories kokoelmasta

Huomasin virheeni tiheydessä suurinpiirtein niillä main, kun olisi täytynyt lisätä vielä noin 100 silmukkaa ja sovittaessa paitaa miehelleni pituus oli jo siinä vaiheessa, että olisin saanut erotella hihat.. Onneksi paita on tosiaan ylhäältä alas- neulottava, joten sen muokkaaminen on helpompaa, kun sitä pystyi sovittamaan aina välillä. Tästä eteenpäin oli siis sovellettava ja sovitettava useasti, jotta paidasta tulisi hyvin istuva. Tein paidan 4 mm puikoilla, mutta luultavasti olisi täytynyt käyttää 3 mm puikkoja.. Tämä kuitenkin joudutti paidan valmistumista huomattavasti, se valmistui loppujen lopuksi kuukaudessa. En laskenut helman silmukoita, mutta niitä oli huomattavasti vähemmän, kuin ohjeessa. Paita kuitenkin istuu nyt hyvin miehelleni, joten silmukkamäärillä ei lopulta ollut väliä. Kurjaa olisi ollut, jos en olisi sovittanut paitaa välillä.

Magnus-neule, Novita Knits, neulottu Suomi-villasta

Hihoja piti sovittaa monta kertaa, jotta osasin lopettaa kaventamisen oikeassa kohtaa.. Tässä paidassa pidin erityisesti siitä, miten kainaloaukko neulottiin, eikä sitä tarvinnut jälkikäteen silmukoida tai ommella yhteen. Myös nämä raglanin palmikot ovat ihania ja lankavalintakin osui nappiin. Langassa on ihanan vaihteleva pinta ja väri on eläväinen. Työtä oli ihana tehdä, vaikka se ei sujunutkaan ilman ongelmia. Haluaisin tehdä tästä langasta vielä jotain muutakin, mutta sitä ei ole nyt ollut kaupassa saatavilla. Ehkä sitä tulee jossain vaiheessa vielä lisää.

Share: