Pikkuneiti 3-v on tykästynyt Frozeniin ja kuten edellisessä postauksessa kerroin, järjestimme hänelle myös Frozen-teemaiset syntymäpäivät. Olemme katsoneet kyseisen elokuvan vain kerran, mutta hän on muutenkin ihastunut kyseiseen teemaan ja minun Spotifyn vuoden suositut-listan kärjessä keikkuukin Taakse jää-laulu (heti Kotkasydän ja Sportti voittaa-laulujen tullessa hyvänä kakkosena). Pikkusisko on mainio persoona, hän haluaa olla niin prinsessa, kuin jääkiekkoilijakin ja mikäpäs siinä, jännä nähdä mikä hänestä tulee isona

Sitten siihen mekkoon! Kudoin pikkusiskolle mekon hänen 1-vuotisjuhlilleen ja nyt kun se on pieni, halusin tehdä hänelle uuden. Etsin Ravelrystä ideoita ja kyselin Instagramissa vinkkejä muilta neulojilta, kunnes sitten törmäsin Victoria Snellmanin suunnittelemaan Juno Kjolenin (Juno mekko). Olen neulonut Lykkeliten Designin ohjeita aiemminkin, esimerkiksi tämän Isbjörns heldressin ja Mammas Isbjörnshoodien ja valitsin tämän mekon, koska hänen ohjeensa on yleensä hyvin selkeitä. Aikaakaan ei ollut hirveästi, koska puikoilla oli myös muutama joululahjaneule ja sillä, että ohje oli tehty paksummalle langalle saattoi olla jotain tekemistä asian kanssa..

Mekko on tehty Juno kjolen-ohjeella

Ohjeessa on käytetty Sandness Garnin Duoa, joka on minulle tuttu lanka jo Nuuk-paidasta, sai minut valitsemaan saman langan. Lankaa neulotaan 4 mm puikoilla ja Duossa on merinovillaa ja puuvillaa, eli tätä voi pitää myös hieman lämpimämmilläkin säillä. Mekko neulotaan ylhäältä alas saumattomasti ja olalla on pienet frillat. Aivan ihana mekko. Koska mekosta oli tarkoitus tulla Frozen-mekko, halusin helmaan joitain lumihiutaleita. Aluksi koitin tehdä yhden ison hiutaleen silmukoimalla, mutta se näytti liian sotkuiselta, joten purin sen pois. Olin käyttänyt paksumpaa lankaa ja tekniikka rupesi sujumaan, mutta kuvio ei vastannut odotuksiani, joten se oli parempi purkaa. Seuraavaksi koitin kirjoa yhden ison hiutaleen, mutta eipä sekään miellyttänyt, joten se sai lähteä. Rupesi hieman turhauttamaan, koska mekko oli muuten valmis, mutta loppusilaus puuttui. Viimeisenä kokeilin mennä sieltä, missä aita on matalin ja kirjoin muutaman pienen tähden mekon alaosaan ja kappas, olinkin tyytyväinen! Ne sai sitten jäädä ja mekko oli valmis.

Annoimme pikkusiskolle mekon juhlapäivänä ja hän pyörähteli mekko päällään niin hienosti, että eiköhän se kelvannut. Helmassa on nimittäin paljon leveyttä niin sen kanssa kelpaa tanssahdella. Osa Victorian ohjeista on jo suomennettu ja pian tulee tämäkin ohje suomeksi hänen verkkokauppaan. Iloisia neulomishetkiä ja ihanaa joulua. Seuraavaksi pääsenkin esittelemään joululahjaneulomuksiani!

Share: