Palasaippuat joka lähtöön!

Kaupallinen yhteistyö Kolme Cosmeticsin kanssa

Palashampoot ja -saippuat ovat tulleet meidän perheeseen jäädäkseen. Kokeilin ensimmäistä kertaa palashampoota ehkä nelisen vuotta sitten ja ensikokemukset tästä ei olleet niin mairittelevat.. Hiukset tuntuivat tahmaisilta ja harja oli täynnä töhnää ja hiukset piti pestä joka päivä, jos halusi niistä puhtaan tuntuiset. Nykyään pesen hiukset 2-4 päivän välein ja hiukseni eivät ole koskaan olleet näin hyvässä kunnossa! Tähän vaikuttaa varmasti moni tekijä, esimerkiksi se, etten ole värjännyt hiuksiani ainakaan kolmeen vuoteen, mutta kuitenkin. Teollisten shampoiden ja hoitoaineen poisjättäminen on antaneet hiuksilleni enemmän rakennetta ja niitä on nykyään kivempi laittaa, kun hiukset eivät enää ole niin lasimaiset! Sain kotimaiselta pienyrittäjältä, Kolme Cosmeticsilta, kokeiluun hänen valikoimistaan shampoon ja saippuoita ja ne ovat olleet aivan ihania!

Kolme Cosmeticsin Sensitive saippuakolmikko

Sain kokeiluun Sensitive sarjan shampoon, saippuan, sekä kasvosaippuan, jotka ovat hajusteettomia ja sisältävät kauraa sekä hunajaa. Tämä tuoteryhmä sopii myös koko perheelle! Meillä ei lasten hiuksia vielä pestä shampoilla (paitsi kloorivedessä uinnin jälkeen), mutta saippuaa he käyttävät ahkerasti. Sensitive sarjan shampoo on Kolme Cosmeticsin kosteuttavin shampoo ja sopii herkällekin päänahalle. Olen testannut nyt tätä shampoota kolmisen viikkoa niin, että välillä olen käyttänyt pelkää shampoota ja välillä testannut sitä hapanhuuhtelun kanssa. Kun hiusten pesun viimeistelee hapanhuuhtelulla, lähtee hiuksista viimeisetkin saippuajäämät ja se tasapainottaa päänahan pH:ta ja se tuo kiiltoa, siveyttä ja käsiteltävyyttä. Hapanhuuhteluun olen käyttänyt omenaviinietikkaa ja vettä. Laitan valmiiksi pieneen lasipulloon (vanha smoothiepullo) 2 rkl etikkaa ja suihkun yhteydessä lisään sinne 2 dl vettä. Kaadan huuhtelun päähäni ja annan hetken vaikuttaa. Lopuksi huuhtelen ne kunnolla pois. Etikka saattaa hieman tuoksahtaa märkänä, mutta kuivissa hiuksissa sitä ei enää haista.

Hoitoaineena toimii hyvin etikasta ja vedestä valmistettu hapanhuuhde

Palasaippua sisältää myös kauramaitoa ja hunajaa. Tämä saippua oli minulle tuttu jo aiemmin, testasin sitä vuosi sitten ja teinkin siitä blogipostauksen, jonka pääset lukemaan täältä! Uuden vivahteen tämä saippua sai, kun hankin Geisha Shaverin, koska Original palasaippua Sensitive toimii erinomaisesti sheivauksessa. Palasaippuat kannattaa säilyttää niin, että ne pääsevät kuivumaan kunnolla, että ne säilyisivät kauemmin. Minä kuivatan saippuat luffa-sienen päällä (mitä muuten saa myös Kolme Cosmeticsilta), siinä ne kuivuvat hyvin.

Saippua-alustana käytän luffa-sieniä

Viimeinen tuote, mitä olen testannut on Sensitive-sarjan kasvosaippua. Tuote, mikä on yllättänyt minut eniten! En olisi uskonut, että tulen koskaan pesemään kasvoni palasaippualla, koska mielleyhtymä saippualla pesuun aiheuttaa tälläkin hetkellä kiristelyä kasvoissani. Toisin kuitenkin kävi, naamaa ei kiristä ja ihoni tuntuu pehmeältä! Kaura rauhoittaa ihoa ja tämä tuote sopii myös herkälle ja atooppiselle iholle. Saippuan mukana tulee bambuinen pesulappu, jota käyttämällä saa parhaimman tuloksen. Froteinen puoli kuorii kasvoja ja pehmeä puoli sopii hyvin meikin poistoon.

Luonnonmukaisia mökkituliaisia voi viedä hyvällä omallatunnolla

Kaikki nämä tuotteet valmistetaan käsityönä kotimaassa ja ne myös pakataan ympäristöystävällisesti. Kolme Cosmeticsilta löytyy myös lahjapakkauksia ja esimerkiksi juuri tämän kolmikon voi ostaa vaikka mökkituliaisiksi! Mökillä palaisaippuat ovat erinomaisia siitäkin, että monissa vanhoissa mökkisaunoissa vedet valuvat suoraan maahan, joten nämä saippuat eivät aiheuta ympäristölle lisäkuormaa. Lisäksi kolmikko on pakattu 100 % biohajoavaan pakkaukseen, eikä näissä ole käytetty palmuöljyä! Saippuat erottaa toisistaan helposti, shampoo on kolmion muotoinen, palasaippua neliö ja kasvosaippua on pyöreä. Näitä kolmikkoja löytyy muitakin, mutta sensitive on varmin valinta, jos on ensimmäistä kertaa kokeilemassa palasaippuoita.

Kolme Cosmeticsin palasaippuat valmistetaan kotimaassa käsityönä

Me lähdemme huomenna koko perheellä telttaretkelle ja nappaamme mukaan ainakin saippuan, koska on ne pienet kädet likaisia ja tahmaisia siellä metsässäkin. Aurinkoista viikonloppua!

Share: