Kotimatkan pysähdys Oulussa

Kaupallinen yhteistyö Original Sokos Hotel Arinan kanssa

Lappiin on pitkä matka, niin kuin varmasti monet sen tietävät. Vaasasta jopa paljon lyhyempi kuin Etelä-Suomesta, mutta kertyy niitä ajotunteja täältäkin päin lähemmäs 10 tuntia, varsinkin kahden pienen lapsen kanssa. Olemme viime vuosien aikana käyneet aika usein Äkäslompolossa ja meidän lapset ovat erinomaisia automatkustajia, he istuskelevat tyytyväisinä takapenkillä suurimman osan matkasta. Kyllä he takkuavatkin tai muuta vastaavaa, mutta se nyt ei ole mikään ihme 2 ja 4 vuotiailta.

Kotimatkan pysähdys Original Sokos Hotel Arinassa

Silloin tällöin saatamme yöpyä meno- tai paluumatkalla hotellissa puolenvälin krouvissa, eli Oulussa. Tällä kertaa kesälomareissu sai jatkoa Original Sokos Hotel Arinassa, jossa yövyimme aivan mahtavassa Neidonkenkä-huoneessa. Neidonkenkä on superior-tason huone, jossa oli erikseen olohuone ja makuuhuone. Lapsille oli pedattu valmiiksi vuode sohvalle ja meille aikuisille oli sitten oma makuuhuone. Tällaiselle tavalliseen tottuneelle tämä oli luksusta! Lisäksi huoneessamme oli parveke ja kylpyamme! Näitäkään meikäläisten hotellihuoneessa ei yleensä ole näkynyt.. Vietettyämme viikon Lapin helteissä ja erittäin kuumassa mökissä myös huonekohtainen ilmastointi oli yhtä juhlaa. Saisimme kaikki nukkua yömme peittojen alla..

Näkymät huoneen parvekkeelta

Hotellihuoneessa meitä odotti ihana hedelmälautanen ja smoothiet, jotka söimme välipalaksi ennen kuin lähdimme kiertelemään hieman Oulun keskustaa. Minulle tuli yllätyksenä, miten paljon porukkaa oli tuona iltana liikkeellä! Vaasassa ei tuollaista ihmisvilinää näekään muutakun esimerkiksi Taiteiden yönä.. Kävelimme kohti rantaa ja tuntui, että joka ikinen terassi oli täynnä väkeä ja kaikki olivat hyvällä tuulella. Oli tosi kiva kierrellä tällaisessa paikassa. Pienen lenkin tehtyämme menimme syömään hotellin yhteydessä olevaan Frans & Camilleen. Hotellin yhteydessä on myös Amarillo, sekä Coffee House.

Ihme kyllä, jälkikasvu jaksoi istua paikoillaan vielä ruokailun ajan, ehkä lahjontayritys kylpyhetkestä toimi kannustimena.. Eli, päivällinen toimi samalla iltapalana ja iltapalan jälkeen kaksikko pääsi kokeilemaan hotellihuoneen kylpyammetta. Käytämme harvemmin hotellien yksittäispakattuja shampoota, koska olemme palasaippuoiden vannoutuneita käyttäjiä, mutta tällä kertaa Dermosilin kaura-kylpyvaahto pääsi testiin! Lapset nauttivat vedessä lillumisesta ja mikäs siinä, olinhan itsekin myöhemmin menossa nautiskelemaan samaiseen ammeeseen! Sitten hammaspesut ja iltasatua valitsemaan. Huoneessamme oli muutama lastenkirja, josta lapset valitsivat yhden iltasaduksi. Käperryimme lasten vuoteelle, enkä kerennyt montaa sivua lukemaan, kun pikkusisko jo simahti syliini. Isompi kuunteli vielä hetken ja rupesi sitten nukkumaan. Yleensä hotellissa nukkumaanmeno on hieman levotonta, mutta nyt molemmat sammuivat kuin saunalyhdyt. Yleensä pienempi nukkuu matkasängyssä (jos ei olla kotioloissa), mutta tällä kertaa lapset nukkuivat vieretysten ja hyvin meni. Lasten nukahdettua nautiskelimme itsekin kylvystä, mutta aika pian kävimme mekin nukkumaan.

Iltasatukirjatkin löytyi hotellihuoneesta

Aamulla odotti se hetki, mitä minä ja lapset ollaan odotettu monta pitkää kuukautta; hotelliaamupala! Hurraa aamupalalle sekä buffet-aamiaisen paluulle! Aamupala tarjoiltiin ravintola Verannassa, enkä tämän veroisessa aamupalapaikassa olekaan ollut! Veranta oli tyylikäs, kodikas ja valoisa ja sopivasti boheemi. Ai että. Nyt sitten huomio sille, että rakastan hotellien aamupaloja. Täällä oli ruuat selkeästi tarjolla ja tilaa oli tarpeeksi. Erityisruokavaliot oli otettu hyvin huomioon ja Ikaffea löytyy. Vegeaamiaisella oli jugujen lisäksi kasvispyöryköitä ja hummusta. Kyltit oli ihanasti Oulun murteella kirjoitettuja, mikä toi lisää tunnelmaa paikalle. Aamiaisen sai nautiskella sisällä tai patiolla ja patiollehan me mentiin. Patiolle paistoi ihanasti aamu-aurinko ja kahvit olisi voinut nauttia vaikka kiikussa. Lapset valitsivat itselleen omat aamupalat, jotka koostuivat lähinnä nakeista ja hedelmistä, mutta ainakin söivät kaiken, minkä ottivat. Hotellilla on Green Key-sertifikaatti ja hekin muistuttavat tekemään pieniä vihreämpiä valintoja, joten ota vain sen verran lautaselle, minkä jaksat!

Tyytyväisenä aamupalalla
Hotellien aamupalat on ihania!

Olisin voinut nautiskella tästä kyseisestä aamupalasta vaikka kuinka pitkään, mutta koti kutsui ja lähdimme laittamaan kamoja kasaan. Vielä viimeisenä ennen lähtöä kävimme tarkistamassa hotellin leikkihuoneen sillä taka-ajatuksella, että saisimme virrat pois lapsista ennen automatkaa.. Ja kyllähän tuolla kiipeillessä sai energiaa kulumaan! Pian 5-vuotiaamme kiipeili ja hyppi patjoilla, hyvä ettei suihkuun olisi tarvinnut lähteä.. Tällä hetkellä leikkihuoneen rajoitus on maksimissaan 4 leikkijää, mutta ainakin se on auki! Leikkihuoneen lisäksi 2-kerroksen aulassa oli junarata, millä piti aina muutama minuutti leikkiä, kun joko lähdimme huoneesta tai tulimme takaisin. Ihanasti on pienet vieraat otettu huomioon tässä hotellissa!

Leikkihuoneen testausta
Junarataleikkejä

Tuntuu, että rentouduimme todella paljon tällä minilomalla ja olisi ollut ihana vielä jäädä tutkimaan lisää Oulun kesätekemisiä, mistä ainakin hotellin nettisivuilla vinkattiin. Koti kuitenkin kutsui ja lähdimme jatkamaan matkaa Vaasaan. Erinomainen pysähdys kotimatkalla, kannattaa ehdottomasti vierailla tässä hotellissa jos kaipaa taukoa matkalle tai sitten muuten vaan, jos on Ouluun matkalla! Heillä on heinäkuun ajan standard-huoneet hyvässä tarjouksessa! Kiitos Original Sokos Hotel Arina yhteistyöstä ja erityiskiitos hänelle, jonka kutomat villasukat lämmittävät tälläkin hetkellä jalkojani.

Aamukahvit voi nautia vaikka kiikussa
Ihana tauko kotimatkaan!
Kiitos Arinan väki vieraanvaraisuudesta!
Share: