Seikkailu Zip Adventure parkissa

Blogikirjoitus on tehty yhteistyössä Zip Adventure Parkin kanssa.

Vaasalaiset yritykset ja ravintolat availevat pikkuhiljaa oviaan yleisölle ja suureksi riemuksemme kiipeilypuisto Zip Adventure Park Vaasan Vaskiluodossa on myös auki! Mietin jo viime kesänä, että olisi hurjan kiva käydä kiipeilemässä seikkailupuistossa, mutta tämä vuosi oli muutenkin parempi, kun jälkikasvu on hieman isompi. Olimme seikkailemassa esikoisen, joka täyttää syksyllä 5 vuotta ja mieheni kanssa, pikkusisko jäi vielä tällä kertaa mummin hoiviin.

Zip Adventure park on avoinna kesäkuussa joka päivä, joten kiipeilylle on varmasti aikaa. Me olimme pelipallonikalla klo 17 ja lähdimme kotia kohti vasta 2,5 tunnin jälkeen, eikä vielä silloinkaan oltaisi maltettu lähteä, mutta nukkumaanmenoaika alkoi tulla vastaan. Kiipeilyaikaa on aina 3 tuntia, mikä on kyllä ihan riittävä viemään mehut isommastakin seikkailijasta.. Alussa henkilökunta auttaa valjaiden laitossa, sekä perehdyttää niiden käytössä. Olimme aiemmin käyneet eräässä toisessa kiipeilypuistossa, joten jollain lailla valjaat oli tuttuja, mutta täällä oli hieman erilainen systeemi rataan kiinnityksessä. Valjaiden koukku kiinnitettiin heti alussa radan vaijeriin, eikä sitä tarvinnut, eikä oikeastaan edes voinut missään vaiheessa irroittaa vaijerista, niinkuin joissain toisissa puistoissa. Koin, että tämä on paljon turvallisempi systeemi, varsinkin lasten kanssa!

Varusteet kuntoon ja sitten testailemaan!

Oli todella helppoa olla kiipeilemässä kahden aikuisen voimin, kun toinen meni edeltä ja toinen tuli perässä ja auttoi tarvittaessa pientä eteenpäin. Vaikka meidän poika on pitkä ikäisekseen, hänellä ei aina meinannut pituus (tai maltti) riittää siirtämään valjaiden koukkua eteenpäin. Kaikkiin esteisiin hän kyllä ylettyi hyvin (minimipituus radoille on 110 cm!). Kiipeilypuistossa on kaksi 4-6 vuotiaalle sopivaa rataa, toinen on lasten rata (nr 1) ja toinen rata on aloittelijoille (nr 2). Aloittelijoiden rata oli hieman haastavampi, mutta hyvin hän suoritti senkin. Nämä kaksi rataa riitti tämän ikäiselle oikein mainiosti, seuraaviin ratoihin olisi tarvittu lisää pituutta ja hieman enemmän voimia. Nämä radat eivät olleet niin korkealla kuin vaativammat, joten tässä ei päätä huimannut. Valjaiden kestävyyttä päästiin testaamaan, kun kesken kiipeilyn poikasen piti ruveta kurottelemaan kuusenkerkkiä evääksi ja jalka lipsahti vaijerilta..

Aloitettiin lasten radasta, siitä selviää 4-vuotiaskin mallikkaasti
Aloittelijoiden rata oli hieman haastavampi, mutta sopii myös pienimmille kiipeilijöille.

Testasimme mieheni kanssa myös muutaman haastavamman radan, koska eihän tällaista tilaisuutta voinut jättää käyttämättä! Itsehän aina epäilen omia voimiani ja suorituskykyäni, joten hieman ympärille katseltuani valitsin radan nr 6 (koska siellä oli skeittilauta esteenä ja sitä piti päästä kokeilemaan) ja mieheni taisi valita ne haastavimmat radat, numerot 7 ja 8. Varusteina meillä oli pitkähihaiset paidat hyttysiä ja nirhaumia vastaan, joustavat housut ja lenkkarit, joissa oli tukeva pohja. Juomapullokin on erinomainen varuste, koska kyllähän temmeltäessä hiki tulee! Hanskat ovat tällä hetkellä turvallisuussyistä pakolliset, jos ei ole omia mukana niin paikanpäältä voi ostaa. Turvallisuuudesta on huolehdittu myös niin, että ratojen tasanteilla saa olla vain muutama ihminen kerralla ja jos radalla on isompi seurue, täytyy heidän antaa kiipeillä rauhassa. Henkilökunta oli viivana paikalla, jos joku ei päässyt esteestä eteenpäin, tai oli jotain muuta kysyttävää. Henkilökunta oli erittäin mukavaa ja asiansa osavaa, mitä mainiointa asiakaspalvelua ja aivan ihana kokemus meille kaikille. Hymyssä suin juttelivat meidän pikku höpisijän kanssa moneen otteeseen, suurkiitos heille siitä.

Zip Adventure park
Ratoja on eri tasoisille kiipeilijöille

Puistossa on mahdollisuus viettää synttäreitä, polttareita tai tykypäiviä tai niin kun me aiomme jossain vaiheessa, viettää mahtavaa treffi-iltaa! Tämä voisi olla mainio lahjaideakin, yhteiset kokemukset ovat paljon tärkeämpiä, kuin tavarat. Nyt on myös erinomainen hetki tukea paikallista yritystä, joten eikun kiipeilemään!

Share: