Lähiretkellä: Mälsorin vaellusreitti

Aina vaan jaksan yllättyä, miten monta luontopolkua tai vaellusreittiä Vaasan seudulla on. Kerkesin monta vuotta ajatella, ettei täällä ole juuri retkeilypaikkoja, mutta kun hieman ajaa Vaasan ulkopuolelle niin johan rupeaa löytymään uusia retkikohteita! Viimeisimmät uudet retkikohteet ovat olleet Mustasaaressa, kuten tämän päiväinen Mälsorin vaellusreitti. Vaellusreitti on ehkä hieman harhaanjohtava, koska reitillä on mittaa vain 2,6 km, mutta eipä sillä nimellä ole väliä!

Mälsorin retkeilyreitti alkaa Hagnäs-Mälsorvägenin parkkipaikalta, jonne ajaa meiltä Asevelikylästä noin vartin verran. Eli todella helposti lähestyttävä kohde ja oikein mainio kohde lapsiperheitä ajatellen. Eväät oli tietysti mukana ja reitin paras (ja ainoa varsinainen) taukopaikka tulikin vastaan hyvin nopeasti reitin alussa. Täytyy sanoa, että tällaisessa taukopaikassa en olekaan ennen syönyt, sillä pöytä ja penkki oli rakennettu kallionkielekkeen alle! Tämä kyseinen kivi oli varmasti suurin näkemistäni yksittäisistä kivistä ja mieleni teki hirveästi lähteä kiipeämään sen päälle! Tosin perässäni olis seurannut pieniä retkeilijöitä, joten jätin kiipeilyn toiseen kertaan..

Ison kiven alle oli rakennettu ihana taukopaikka
Storstenen

Eväshetken jälkeen jatkoimme matkaa eteenpäin ja etukäteis-googlailun tuloksena osasimme odottaa muutaman muumihahmon ilmestymistä. Siihen en tosin osannut varautua, miten iso (ja jännittävä!) se mörkö-kivi oli, kun se yhden mutkan takaa ilmestyi.. Polun jatkuessa ohitimme myös muutaman hattivatin ja alkupäässä polkua taisin nähdä Näkymättömän Ninnin. Lapsille oli mukava etsiä seuraavaa hahmoa, tämä oli tosi kiva lisä reitille! Tänne kannattaa tehdä vaikka iltapäiväretki, reitti oli nopea kävellä ja sopivan ajomatkan päässä.

Reitin varrella on myös lento-onnettomuuspaikka
Share: