Minulla on harvoin tapana ostaa lankaa vain sen takia, että joku vyyhti on ihana tai kaunis. Useimmat käsinvärjätyt langat ovat ihania ja kauniita, mutta tietämättä langan käyttötarkoitusta on minun jostain syystä vaikea ostaa lankaa. Poikkeuksen on tehnyt esimerkiksi NEULOVAasa, johon olen lähtenyt neulomaan ja toki valmiiksi antanut itselleni luvan ostaa ”jonkun ihanan langan”. Viime NEULOVAasaan en päässyt, mutta aiemmalla kerralla ostin sieltä aivan ihanan vyyhdin Aaran Tunto-sukkalankaa värissä Väre (0003). Aaran langat värjätään Suomessa käsin ja kaikki värit ovat aivan ihania, langan valinta oli todella vaikeaa!

Tämän kyseisen langan kanssa minulla on ollut hieman ongelmia, sillä olen halunnut löytää sille täydellisen mallin. Vyyhti oli hieman päälle 20 euron luokkaa, joten halusin näistä sukista monikäyttöiset ja ihanat. En ole mikään sukankutoja, kudon sukkia hyvin harvoin. Kokeilin ainakin kolmea mallia ennen kuin törmäsin Sari Nordlundin suunnittelemiin Midnight Dancer-sukkiin. Ihastuin niiden yksinkertaiseen suunnitteluun pienellä erottuvalla yksityiskohdalla, röyhelöreunalla. Ajattelin, että nämä olisi supersöpöt mustien maihareiden kanssa.

Muutaman sukanalun tehtyäni, totesin että 2,5 mm puikoilla neulomisesta tulee sukkiin liian löysää ja päädyin valitsemaan pienimmän koon tanssijoihin (ohjeessa on kolme kokoa), vaikka räpyläni on kokoa 39. Se osoittautui oikeaksi valinnaksi ja pienemmällä silmukkamäärällä sukka valmistui ennätysajassa. Sileässä neuleessa langan väri erottuu ihanasti ja värin vaihtelevuus näkyy kauniisti.

Midnight Dancer-sukat ovat Sari Nordlundin suunnittelemat

Vyyhti riitti mainiosti koon 39 sukkiin ja sitä jäi vielä reilusti, joten päätin tehdä pienelle tyttärellenikin samanlaiset sukat. Kokeilin omiin sukkiin ensimmäistä kertaa tiimalasikantapäätä, mutta pikkusiskon sukat tein itselleni tutuimmalla sukkamallilla. Tälläkin kerralla otin pienen koon sukasta silmukat ja teräosan mittailin neidin jalan mukaan. Tytär nappasi sukat heti käyttöönsä, hyvä että ehtivät kuivua ensin. Harvemmin kastelen pienten villasukkia, mutta olin käyttänyt näihin purettua kiharaa lankaa, joka suoristui hyvin kylvyn jälkeen.

Kutominen englanniksi alkaa olla aina vaan helpompaa ja neulesanastoni karttui jälleen tämän ohjeen ansiosta. Ohje oli selkeä ja jos kaipasi apua, löytyi YouTubesta hyviä ohjevideoita. Ohje on maksullinen ja löytyy Ravelrystä. Opettelin tämän työn ohella pari uutta tekniikkaa ja innostukseni sukkien kutomiseen nosti päätään, kun nämä tulivat kuin itsestään. Seuraavaksi puikoille pääsee pieniä nukenvaatteita, koska pikkusisko on innostunut nukella leikkimisestä.

Share: