Vihreämpiä valintoja retkeilyyn

Kävimme Seitsemisen kansallispuistossa kuusi vuotta sitten ensimmäistä kertaa ja olemme pitkään puhuneet, että sinne pitäisi päästä uudestaan telttailemaan. Valikoimme retkikohteemme tällä hetkellä sillä perusteella, että telttapaikalle saa olla enintään kahden kilometrin matka autolta, että isoveli jaksaa itse kävellä paikalle ja paikalla on hyvä olla vesistö tai kaivo. Seitsemisen kansallispuiston Haukilammen telttapaikka sopii tähän kuvaukseen erinomaisesti, sinne on matkaa Koveron perinnetilan vieressä olevalta parkkipaikalta n. 1,5 kilometriä. Vaasasta on Seitsemisen kansallispuistoon vajaa 200 km, joten se on sopivan matkan päässä.

Rinkka selässä, pikkusisko kyydissä. Lähdettiin retkelle Koveron perinnetilalta.

Olemme yöpyneet luonnossa aina muutaman yön kesässä, joten se alkaa sujua jo ihan hyvällä rutiinilla (paitsi ne pari pientä muuttujaa), mutta nyt oli aika hieman tarkastella omia valintojaan ja tehdä enemmän vihreitä valintoja. Meillä on ollut aiemmilla retkillä mukana kertakäyttöisiä kosteuspyyhkeitä esimerkiksi lasten käsien pesuun. Koska me kierrätämme ja haluamme muutenkin elää ekologisesti, niin miksi sitten retkillä käyttää kertakäyttötuotteita ja tuottaa enemmän roskaa. Kaikki roska pitää kuitenkin kantaa myös pois maastosta, joten kertakäyttötuotteilla ei voita mitään. Nämä rutiinit menivät tällä kertaa uusiksi ja retken jälkeen voin todeta, ettei tämä sen vaikeampaa ollut.

Kolme cosmeticsin palasaippua on ekologinen ja kotimaisista raaka-aineista valmistettu saippua. Tuotteet saatu. <3

Näiden ”pyllypyyhkeiden” tilalle otimme kotoa mukaan muutaman kestotalouspaperin käsienpesua ja pikkusiskon aamutoimia varten. Sain ihanalta Kolme cosmeticsilta palasaippuan testiin reissua varten. Original palasaippua Sensitive on hajusteeton palasaippua, joka sopii käsien ja vartalon pesuun. Se sopii myös pienille lapsille ja oli aivan ihana käytössä! Saippuat on tehty Suomessa ja niihin on käytetty vain suomalaisia raaka-aineita, eikä sisällä mm. palmuöljyä. Palasaippuan kuivattaminen käytön välissä olisi muuten ollut hankalaa, jos en olisi saanut testiin myös FlatPak-saippuakoteloa. Sujautin saippuan käytön jälkeen pussiin kuivumaan, ja sain ottaa sen sieltä kuivana taas uudelleen käyttöön. Saippua pysyy hygieenisenä, jos se saa kuivua käyttöjen välissä. Tämä keksintö päihittää vanhat Herra Hakkaraisrasiat mennen tullen. Sen saa kätevästi roikkumaan vaikka rinkan ulkopuolelle, jotta se oli kätevästi saatavilla. Ihania uusia keksintöjä.

Sensitive palasaippua sopii lapsille ja aikuisille. Tämä palasaippua ei tunnu ollenkaan kuivattavan ihoa!
Palasaippua kuivuu FlatPakissa käyttöjen välissä. Tuote saatu

Vaihdoimme myös nestemäisen tiskiaineen palasaippuaan. Tämä saippua kulki sitten pakastusrasiassa, eikä kerennyt kuivua tiskausten välillä, mutta saippua toimi erinomaisesti. Kyseessä on Saaren Taian valmistama siivoussaippua, jota voi käyttää puhdistusaineena veteen liuotettuna tai sitten pyöräyttää tiskiharjalla palaa ja tiskata esimerkiksi Trangian..

Siivoussaippualla peseytyi astiat tosi hyvin.

Ruokapuoli vaatikin sitten hieman enemmän mietintää, koska yleensä meillä on ollut mukana jotain helppoa ja nopeaa, eli nuudeleita ja tonnikalaa. Laskimme, että me söisimme retkellä lounaan, päivällisen, iltapalan ja aamupalan ja ajaisimme Juustoportille lounaalle. Lounaan pakkasimme ruokatermariin, jonka söimme saapuessamme parkkipaikalle. Saimme samalla jätettyä termarin autoon, ettei siitä kertynyt lisäpainoa. Päivälliseksi olimme varanneet uusia perunoita, porkkanaa ja savusiikaa. Pesin perunat ja porkkanat jo kotona ja laitoin ne vanhaan leipäpussiin. Pussin voisi sitten uusiokäyttää roskapussiksi. Savusiika oli vakuumipakattu, joten siitä tuli hieman roskaa.. Ruuantähteet saa laittaa käymälään, joten jos biojätettä tulee, sen kotiinkuljetuksesta ei tarvitse murehtia. Ilta- ja aamupalaksi meillä oli puuroa sattumilla, ruisleipää sekä teetä. Puurot annostelin Ikean uudelleensuljettaviin pusseihin, jotka saa kotona pestyä ja käytettyä uudelleen. Sattumat, eli kuivahedelmät ja pähkinät olivat myös pakattuna tällaiseen pussiin. Aamuksi oli tiedossa pannukahvit ja vähän suklaata. Retkillä kaikki maistuu aina hirveän paljon paremmalta ja on kiva olla jotain pientä ylimääräistä mukana.

Retkipäivällisellä tarjoiltiin uusia perunoita, porkkanoita ja savusiikaa. Kupilka on ekologinen ja kevyt valinta retkiastiaksi!
Puuron päälle hedelmiä ja pähkinöitä tuomaan lisäenergiaa, jota retkillä tuntuu tarvitsevan

Pikkusisko on vielä vaippaikäinen ja meillä käytetään kertisvaippoja, joten siitä tulee kannettavaksi jokunen vaippa edestakaisin. Hän kuitenkin ilmaisee tarpeensa päästä potalle, joten isommat tarpeet sujahtivat tällä kertaa huussiin. Tarvetta pyllypesuihin ei siis ollut kauhean usein (onneksi), mutta ne olisivat hoituneet kestotalouspaperin avulla.

Itikoiden karkotukseen ja pistojen kutinaa helpottamaan olemme käyttäneet jo pitkään tätä Frantsilan terva-pihka salvaa

Hyttysetkin olivat löytäneet jälleen tiensä valoon ja meidän perhe suojautui tälläkin kertaa hyttysiltä Frantsilan Lemminkäisen äidin terva-pihkasalvalla ja vaatteilla. Parasta salvassa on se, että se rauhoittaa myös mahdolliset puremat nopeasti.. Sitä voi käyttää myös muihin ihovaurioihin joita retkellä saattaa sattua. Pienessä paketissa paljon hyväntuoksuista salvaa! Muutkin meidän kosmetiikkatuotteet, kuten hammastahna ja naamarasva, ovat luonnonkosmetiikkaa.

Kuorivaatteilla ei tule kylmä sateellakaan

Ulkopuolisia viihdykkeitä ei juuri metsässä tarvita. Ämpäri olisi voinut olla pikkusiskolle hyvä, niin hän olisi saanut kerätä sinne käpyjä. Isoveljellä oli ensimmäistä kertaa oma reppu selässä, mihin oli pakattu yökkäri (merinovillakerrasto), pehmoinen kaveri, lauantaiherkut, luuppi ja taskulamppu. Isällään oli onki mukana viihdykkeeksi. Kalaa ei tullut (onko lammessa edes kalaa..?), mutta poika oli tyytyväinen. Haluaisi jo kovasti uudelle retkelle. <3

Ihana pieni retkeilijä

Saippua ja FlatPak™ saatu Kolme Cosmeticsilta

Share: