Meidän pojalle on siunaantunut hirveän paljon hiuksia ja hänen hiukset kasvavat aika hurjaa vauhtia. Koska hänellä itselläänkin on usein kova vauhti päällä, hänelle tulee usein ”hikipää” ja lämpöisinä päivinä hikipää tulee ilman hurjasteluakin. Leikkasin hänen hiukset itse siihen asti, kunnes ruvettiin tarvitsemaan ohennus-saksien apua.. Kokeilimme aluksi muutamaa eri parturia hieman huonolla menestyksellä, kunnes päädyimme Ekokampaamo Mielin tuoliin. Tässä vaiheessa silloinen 2-vuotias oli jo ruvennut kovasti jännittämään parturissa käyntiä, joten Mielin Outilla ei ollut edessään ihan helpoin asiakas, varsinkin, kun pojan äitiä taisi jännittää ihan yhtä paljon.

Ekokampaajalla lapsen kanssa

Olin varannut ajan heidän netti-sivuiltaan ja olin kirjoittanut lisätietoja-kenttää, että tulen pienen jännittäjän kanssa. Meidät otettiin ihanasti vastaan, vaikka isoveli laittoikin jarrut päälle heti ovella. Koetettiin saada häntä istumaan parturituoliin, mutta isoveljen silmät täyttyivät kyynelistä ja vastarinta oli aika voimakas.. Outi ehdotti, jos hän istuisi minun sylissä parturituoliin, ja tämä ehdotus sai lämpöisemmän vastaanoton. Koneella leikkaaminen ei tullut kysymykseen pienen asiakkaan mielestä, joten hiukset leikattiin kokonaan saksilla. Ei varmasti ollut ihan helppoa leikata pienen hiuksia näistä asetelmista, mutta lopputulokseen oltiin erittäin tyytyväisiä.

Parturikäynti saatu yhteistyön merkeissä

Muutaman kerran parturoitava halusi istua sylissäni ja joka kerta kokeiltiin jotain uutta. Viime kerralla hän istui itse tuolissaan ja minä hänen lähellään omalla tuolillani. Tänään, kun ensimmäisestä käynnistä on noin vuosi, reipas pieni 3,5-vuotias kipitti parturiin, istui tuoliin ja antoi leikata koneella kesätukan! Ai että mikä muutos! Olo on niin helpottunut, kun parturikäynneistä ei tarvitse vääntää eikä tällä kertaa tarvinnut edes vetää jäätelö-korttia esiin! Pienin askelein edettiin ja tässä on tulos. Aivan mahtavaa asiakaspalvelua ja (pientenkin) ihmisten kohtaamista! Ensi kerralla kokeillaan vielä pikkukoneella pienten hiusten pätkimistä, kun lopuksi meinasi hieman jännitys voittaa. Tähän mennessä olemme käyneet parturissa n. kolmen kuukauden välein, mutta kun kesää kohti mennään, niin voipi olla että käymme vielä kerran kesän aikana lyhentämässä pehkoa. Nyt tosin leikattiin lyhyemmäksi, kuin kertaakaan aiemmin, niin saa nähdä koska on tarvetta!

Ekokampaamo Mieli ja tuotteiden ihana esillepano
Vasta remontoidussa ekokampaamo Mielissä myynnissä luonnonkosmetiikkaa

Ekokampaamo Mieli saa kyllä kovasti kehuja meidän perheeltä. Rupesin itsekin käyttämään heidän palveluitaan, enkä vaihtaisi muualle. Paikka on sopiva tuoksuallergikoille ja kampaamossa käytetään ainoastaan ekologisia aineita. Mielissä hiukset värjätään kasviväreillä, joita en ole itse vielä kokeillut, kun olen kasvattanut oman väriäni takaisin. Myynnissä on hiustenhoitotuotteiden lisäksi saippuoita, deodorantteja ja muuta iluonnonkosmetiikkaa. Tunnelma Mielissä on lämminhenkinen ja sisustus miellyttää ainakin omaa silmää. Heillä on ajateltu ympäristöä muutenkin, koska he eivät käytä kertakäyttöisiä tuotteita. Lisäksi hintataso on edullinen, lasten hiusten leikkaus maksaa vain 15 euroa, joten Mieli on hyväksi myös lompakolle. Olisi muuten taas itselläkin aika käydä siistimässä hiuksia, joten taidan pikkuhiljaa varata aikaa itseni hemmotteluun. <3

Lempihommia on haistella deodorantteja. Minullakin käytössä kaurilan saunan eko-dödö
Isoveli ja uusi ihana kesätukka

Parturikäynti saatu yhteistyön merkeissä, kiitos Mieli. <3

Share: