Luonnonkosmetiikka-ripsiväri testissä

Kotiäitinä tulee laitettua ripsiväriä naamaan todella harvoin, puhumattakaan siitä, että meikkaisi yhtään enempää. Työelämässä ripsivärin laittaminen oli arkiaamun rutiini, mutta viimeiseen 3,5 vuoteen ei sellaista rutiinia ole ollut, paitsi viimeiset 3 viikkoa, jotka testikäytin Boho Green Make-Upin uutuus ripsiväriä, Mascara Gypsy volumea. Ai että miten piristävää oli laittautua päivisin! Boho Green Make Upin tuotteet ovat luonnonskosmetiikkaa ja minulla onkin ollut etsinnässä hyvä ripsiväri!

Bohon uutuusripsiväri Mascara Gypsy Volumen pakkauskin on ihana, tuotteesta puhumattakaan!

Boho Green Make-Up Suomi haki facebookissa sekä instagramin välityksellä eri elämäntilanteissa olevia henkilöitä mukaan testiryhmään ja minä pääsin onnekkaana mukaan! Testaajien piti sitoutua käyttämään ripsiväriä kolmen viikon ajan vähintään neljänä päivänä viikossa. Testijakson jälkeen vastasimme kyselyyn, missä piti kiinnittää huomiota tuotteen pysyvyyteen, helppokäyttöisyyteen, tuntuun, lopputulokseen, pakkauksen ulkonäköön ja hintaan. Boho Green Make Up on sitoutunut ympäristönsuojelullisiin tavoitteisiin ja kestävää kehitykseen. Tämäkin tuote on pakattu kierrätettävään pakkaukseen ja Mascara Gypsy Volume on vegaaninen. Heille on myös myönnetty useita sertifikaatteja, jotka takaavat luonnonmukaisuuden. Hinnaltaan ripsiväri ei minun mielestäni ole kallis, tuote maksaa jälleenmyyjillä alle 18 e.

Naama ennen meikkiä
Ripsiväri ja kulmat laitettu!

Olen siirtynyt lähes kokonaan luonnonkosmetiikkaan viimeisten vuosien aikana. Minulla on enää muutama tuote ns. tavallista kosmetiikkaa, jotka vaihdan sitten luonnonkosmetiikkaan, kunhan joskus loppuvat. Täydellistä ripsiväriä en ole löytänyt kummaltakaan puolelta, mutta tämä vaikutti alusta alkaen oikein lupaavalta! Pakkaus on ainakin aivan ihana! Usein käy niin, että uusi ripsari on hyvä vain parilla ensimmäisellä kerralla, mutta teho jotenkin laantuu.. Tällä kertaa ei kuitenkaan käynyt niin, vaan tuote on ollut tosi hyvä! Gypsy volume lupaa lisää tuuheutta ja lisää pituutta ja molempia on tullut. Ripsari ei varise, pysyy hyvin paikallaan ja sen saa pois vain vesipesulla! Testijakson aikana ei satanut vettä kertaakaan, joten en osaa sanoa kuinka vesisateella käy. Luultavasti ripsivärit leviää, koska vedellä pestäessä ripsiväri lähtee tosi helposti pois. Huonoa tuotteessa on, että minua se hieman kirveli, jos sitä joutui laittaessa tai poispestäessä silmiin.. Näin on käynyt muidenkin luonkos-ripsareiden kanssa, joten olin siihen varautunut. Viimeisin käyttämäni Benecosin ripsari ei kirvellyt, enkä ole selvittänyt, mille ainesosalle olen yliherkkä.

Päivän touhut (leikit, ulkoilut ja jooga) ohi ja hyvin pysyi ripsarit paikalla!

Testijakson aikana (niinkuin aina muutenkin) ulkoilimme joka säässä ja kun Vaasassa tuulee aina, tuli testattua, miten ripsari pysyy kasvoilla kovassa viimassa. Ja pysyihän se! Harrastuksiini kuuluu jooga ja juoksu, mutta juoksemaan en päässyt missään vaiheessa, koska lenkkipoluille olisi vaadittu luistimet! Sen sijaan kävin luistelemassa, potkuttelemassa meren jäällä ja joogassa ja jokaisen aktiviteetin jälkeen ripsarit oli vielä oikealla paikalla.

Meren jäällä tuulitestissä

Kiinnostuin luonnonkosmetiikasta, kun odotin esikoistani ja luin, että ripsiväreistäkin imeytyy elimistöön haitallisia kemikaaleja. En enää muista mistä tämän luin, mutta siitä se lähti. Nykyisin tulee vältettyä kaikenlaista teollista shampoista kodin pesuaineisiin ja kasvatin oman hiusvärinikin takaisin. Lasten myötä kiinnostus teollisiin kemikaaleihin on vain kasvanut ja kun pikkusisko joskus tulee siihen ikään, että meikit alkavat kiinnostaa, toivon hänelle tulleen tutuksi jo vaihtoehtoinen kosmetiikka. Tosin toivon, että 10 (15 jos isältänsä kysytään) vuoden päästä luonnonkosmetiikka on jo tavallisen kosmetiikan kanssa tasoissa.

90 % mun meikeistä on luonnonkosmetiikkaa,
Pieni neiti saa tutustua äitin meikkeihin ja toivon hänen tekevän isompana luonnonmukaisia valintoja. Esimerkin voima on toivottavasti tarpeeksi vahva.

Testijakson jälkeen olen meikannut vain muutaman kerran, mutta nekin kerrat on piristänyt omaa (välillä nuhjuista) oloa. Miksi sitä ei laittautuisi omaksi iloksi paljon useammin? Ehkä niin täytyy tehdä. <3

Kevättä kohti mennään!

Minut löytää instagramista nimellä @ansuvilaakso

Share: