Hyvää uutta vuotta Asevelikylästä! Kirjoittaminen on ollut pienellä tauolla, koska ennen joulua neuloin vimmatusti joululahjoja, joita en halunnut etukäteen blogissa esitellä ja joulun ajan halusin pitää taukoa. Tämä vuosi onkin mennyt isoveljen sairastellessa, mutta nyt ollaan jo terveitä ja arki on taas alkanut pyöriä normaaliin tahtiin. Vuoden ensimmäisinä päivinä kerkesin miettiä uuden vuoden ”tavoitteita” ja niistä tärkeimpänä nousi esiin oma hyvinvointi. Vihdoinin olen pystynyt jättämään taakse ne ”tänä vuonna lupaan painaa vähemmän kun viime vuonna”-lupaukset, koska olen vihdoinkin sinut itseni ja kroppani kanssa. Olen ollut ylipainoinen ja välillä luulen edelleen olevani, vaikka todellisuus on ihan toinen. Aion kirjoittaa siitä myöhemmin, mutta nyt haluan keskittyä tähän. Rakastan liikuntaa ja haluan syödä terveellisesti, mutta en sen takia, että laihtuisin, vaan sen takia että minä ja perheeni voisimme hyvin.

Virkattu kassi joogamatolle

Olen pitkään miettinyt korvaavaa harrastusta lentopallon jättämälle aukolle ja sille säännölliselle tekemiselle, minne tuli aina lähdettyä. Näin Wasa Yoga Centerin facebook sivuilla Astanga-joogan alkeet nimisen kurssin, jolle päätin ilmoittautua. Olen joogannut kotona You Tube-videoiden avulla, mutta oikeassa ohjauksessa uskon saavani joogasta irti paljon enemmän, kun mitä iltaisin olohuoneessa tulisin koskaan saamaan. Välineurheilijana olin jo ostanut maton ja sille tarvittiin tietysti oma kassi. Mieluiten itsetehtynä ja nyt heti.

Minulla on kotona Molla Millsin virkkuri 3, jossa on todella ihana mattokassin ohje. Kirjan kassi on virkattu kalalangasta ja koska tarvitsin kassin heti, jouduin hylkäämään tämän ohjeen. Päätin kuitenkin lainata ohjeesta kuusen kuvaa, jonka ajattelin virkata omaan kassiini. Suuntasin taas lankavarastolle (en ymmärrä, miten se onkin niin iso, että sieltä löytyy lankoja vähän jokaiseen projektiin..) ja sieltä löytyi langat, jotka olivat jo päätyneet myytävät-pinoon. Olin joskus ostanut Novitan Hankoa edullisesti, mutta en ollut saanut niitä käytettyä. Hanko on kierrätettyä puuvillaa ja sitä virkataan 6 koukulla.

Virkkuri 3:ssa on tämä ihana kassi, mistä otin mallia

Aloitin kassin virkkaamisen pohjasta, tein ensin 3 ketjusilmukkaa, jotka liitin ympyräksi. Muodostuneeseen lankalenkkiin virkkasin 12 pylvästä. Kierros suljetaan piilosilmukalla. Seuraavalla kierroksella virkkasin jokaiseen pylvääseen kaksi pylvästä = 24 pylvästä. Seuraavalla kierroksella lisäsin 6 silmukkaa, nyt ympyrässä on 30 silmukkaa. Tämä oli juuri sopiva määrä minun mattoni pohjaksi ja tämä selvisi vain kokeilemalla. Jos käytät jotain muuta lankaa, täytyy vain mitata oman maton pohja ja lisäillä silmukoita omaan tahtiin.

Pohjan jälkeen jatkoin virkkaamista tällä silmukkamäärällä loppuun asti. Jossain vaiheessa huomasin, että silmukat meinaavat lisääntyä ja yläreuna levitä, joten ole tarkkana silmukoiden kanssa. Virkkasin omaan kassiini kuusen, jonka kaavion lainasin Virkkuri 3-kirjasta. Tein siihen vähän muutoksia, koska kuvio lähti menemään aina vinoon, kun vähensin 2 pylvästä kuviosta. Sain kuusesta tasaisemman ja pidemmän, kun vähensin kuviosta aina vain yhden pylvään verran.

Pujotin nyörin pylväiden välistä ja nyörin päihin laitoin helmet estämään nyörin karkaamisen

Virkkasin mattokassia niin pitkäksi, että sen reuna oli n 5 cm mattoa pidempi ja viimeisen kierroksen virkkasin piilosilmukoilla. Pujotin nyöriä pylväiden välistä, jotta saan kassin reunan kiristettyä. Laitoin nyörin päähän helmet, jotta nyöri ei karkaisi. Nämäkin löytyivät askartelulaatikosta, johon täytyisi tehdä inventaario joku päivä.. Halusin kassiini kantohihnan, johon otin taas mallia Virkkurista. Olen ostanut kirppareilta vanhoja nahkavöitä ja vihdoinkin sain jonkun niistä käyttöön. Ompelin vyönpalat kalalangalla kassiin kiinni, yhden yläreunaan ja toisen alareunaan. Minulla ei ollut enempää nyöriä varastossa, joten ompelin kankaasta kassilleni hihnan. Hihnaan en ole täysin tyytyväinen, mutta halusin käyttää tähän projektiin vain niitä materiaaleja, jota minulla jo oli, niin sillä mennään.

Käytin vanhan nahkavyön palaa lenkkeinä, jotka ompelin kiinni kassiin
Ompelin kankaasta putken, jonka pujotin lenkeistä sisään ja ompelin päät yhteen

Eilen oli ensimmäinen joogatunti ja nautin joka hetkestä aivan älyttömästi! Keho ja mieli sai ihan uutta virtaa ja minä (mattokassini kanssa) aion nautiskella tästä uudesta harrastuksesta täysin rinnoin.

Share: