Pitkästä aikaa minun teki mieli virkata jotain! Kälyni ihasteli meidän virkattuja mattoja ja hänellä oli toiveissa saada heidän uuteen kotiin samantapainen matto. Hän ei sitä suoraan minulta pyytänyt, joten tämä ei varsinaisesti ollut tilaustyö, joita en edes mielelläni tee. Tilaustöiden tekeminen maistuu puulta, eikä ne yleensä etene haluamaani tahtiin. Omasta halusta muille tehtyjä käsitöitä on enemmän kuin mukava tehdä! Siksi siis virkkuukoukku esiin ja hihat heilumaan.

Virkattu matto Virkkurin ohjeella, kude Paaposta

Tavallinen matonkude on aika raskasta virkata, joten etsiskelin sille vaihtoehtoa jonkun aikaa. Meidän matot olen virkannut Esteri-ontelokuteesta, mutta ajattelin tällä kertaa kokeilla jotain muuta. Paapon verkkokaupassa oli valmiiksi kerittyä trikookudetta mielestäni edulliseen hintaan, joten tilasin 3,9 kg rullallisen luonnonvalkoista kudetta. Tätä trikookudetta oli ihanan helppo virkata ja se tuntui kädessä pehmoiselta. Ihanaa kun jäi tuo kuteen selvittelyosio väliin ja sai vaan ruveta virkkaamaan!

Koukkua täytyy pitää erilailla kun virkkaa paksua kudetta

Välillä täytyi purkaa..

Malliksi valikoitui Molla Millsin Virkkurin pitsimatto. Malli on virkattu matonkuteesta ja valmiin maton halkaisija on 90 cm. Tila, mihin matto on tulossa, on kuitenkin aika iso ja kun minulla oli paljon kudetta vielä jäljellä siinä vaiheessa kun maton ohje loppui, päätin koittaa jatkaa virkkausta. Käytin mallissa olleita pitsikerroksia ja pylväskerroksia soveltaen.

Virkatun maton halkaisijaksi tuli 140 cm

Mallikertoja oli muutettava, koska matto alkoi kupruilemaan, jos oli liikaa silmukoita. Jouduin purkamaan muutamia kertoja, mutta lopulta sain maton nätisti suurennettua ja olin tyytyväinen lopputulokseen. Kuderullasta ei jäänyt jäljelle juuri mitään, joten maton painoksi tuli se 3,9 kg ja halkaisijaksi 140 cm. Matto virkkaantui yllättävän nopeasti eikä ranne kipeytynyt. Matosta tuli mielestäni kaunis ja myös maton saaja oli tyytyväinen. <3

Share: