Käytämme paljon villapaitoja kotona ja ulkoillessa, joten mielestäni villapaitoja ei voi olla liikaa! Oma villapaitaprojektini oli tauolla, koska siihen ei ollut lankaa saatavilla, joten tarvitsin uuden työn. Kysyin mieheltäni, haluaisiko hän uuden paidan.. Selasimme Ravelryä ja Googlea ja hän tykästyi Hailuodon paitaan. Novitalta löytyy ilmaisohje, jonka mukaan rupesin paitaa tekemään.

Kun luin ohjetta, ajattelin että en ikinä osaisi tehdä tätä paitaa ja kun Nalle on aika ohkaista lankaa, ajattelin samalla etten ikinä saisi sitä edes valmiiksi. Mikael kuitenkin tykkäsi tästä mallista, niin halusin kuitenkin yrittää! Harvemmin on tällaisia tunteita ennen uuden neuleen aloittamista. Yritin miettiä tätä haasteena ja lopulta siinä onnistuinkin! Ohje oli lopulta selkeä, kunhan sitä malttoi lukea vaihe vaiheelta. Lankana käytin ohjeen mukaan Novitan Nallea, tein S koon ja puikkoina oli numero 3 pyöröpuikot. Koska käsialani on aika löysää, tein varmuuden vuoksi testilapun. Tällä kertaa sain käyttää suositeltuja puikkoja, eikä (onneksi) tarvinnut valita pienempiä.

Villapaita tulossa

Aloitin neulomaan tätä paitaa tammikuun alussa ja se valmistui viime viikolla. Tikuttelin menemään puoli vuotta, ja tein muutaman välityönkin valmiiksi tässä ajassa. Aluksi tuntui, ettei työ millään edennyt, mutta kun sain erotella etukappaleen ja aloittaa mallineuleen, alkoikin työ luistaa ihan eri tavalla. Etu- ja takakappaleet valmistuivat nopeasti. Seuraavaksi takkusin olkapäille virkattavien piilosilmukoiden kanssa aika monta iltaa. Jotenkin en meinannut saada niitä onnistumaan. Niistä selvittyäni sain aloittaa hihat. Jälleen tuntui, ettei työ millään etene, mutta loppua kohti silmukat alkoi luistaa ihan eri tavalla. Hihat neulotaan työssä kiinni, joten koko työn pyöritteleminen hidasti niiden neulomista.

Neuloin paitaa myös Neulekuvahaasteen aikana

Ensimmäisen hihan jälkeen halusin tehdä kauluksen, koska tarvitsin hieman vaihtelua. Oli mukava neuloa välillä ihan tavallista 2 o 2 n joustinta. Toinen hiha valmistuikin hurjaa vauhtia. Neuloin sitä Knit in Public päivänä ja se oli työn alla myös meidän Lapin reissulla, tämä työ näkyi monesti myös Nonnu Neulojan Neulekuvahaasteen aikana. Tuntui ihanalta, kun sain päätellä viimeiset silmukat ja sain puikot irti työstä.

Takaosan kiila ja olalla napit

Etuosan mallineule ja hihan sauma

Lopuksi viimeistelin kauluksen piilosilmukoilla ja virkkasin olkapään halkioon napeille silmukat ja ompelin napit kiinni. Sitten valmis työ kosteiden pyyhkeiden väliin asettumaan yöksi. Aamulla oli ihana nähdä, miten takakappaleen levennyskiila oli asettunut nätisti paikalleen ja työn jälki oli tasoittunut. Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja mikä parasta, Mikaelkin on. Eipä tätä paitaa kyllä turhaa tikkuriksi kutsuta, olisi hauska tietää montako silmukkaa tähän paitaan tikutin.

Valmis Tikkuri-paita

Share: