Tuntuu, että viime viikot on ollut pelkkää pihalla syömistä ja grillausta, eikä arkiruuista ole ollut tietoakaan. Tämähän on siis ollut vain hyvä, koska mielikuvitus ruokien suhteen meinaa välillä olla kateissa.. Huomenna on taas maanantai ja kauppapäivä. Me olemme lähdössä Tampereelle sukulaisiin, joten ihan kaikille päiville ei tarvitse miettiä ruokia. Tietysti reissusakin tulee noudatettua samaa ruokarytmiä, mutta mietitään sitä sitten myöhemmin. Ajattelin kuitenkin inspiraatioksi koota viikon ruokalistan, jos tämä helpottaisi jonkun muun arkea. Kaikki ruuat on kasvis- tai kalaruokia ja maitotuotteet on helposti korvattavissa esimerkisi kauramaidolla. Tälläkin kerralla tein jokaista ruokaa tuplamäärän niin saimme seuraavan päivän lounaalle valmiin annoksen.

Itsetehtyjä kalapuikkoja

Teemme useimmiten kalapuikot itse. Olemme käyttäneet lohta, niinkuin viimeksi, mutta myös esierkiksi tuska käy hyvin. Lohifileet pyöritellään ensin esimerkiksi vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Sitten vain pannulle paistumaan. Kalapuikkojen kaveriksi perunamuusia ja tartarkastiketta!

Kasvisrisotto

Kaipasin vaihtelua arkiruokiimme ja kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa tehdä oikeaa risottoa. Aiemmin olen tehnyt risoton tavalliseen riisiin, koska olen ajatellut, että tässä olisi hirveä vaiva. No, ei ollut.. Risottoon tuli porkkanaa, papuja, paprikaa ja kesäkurpitsaa ja valkosipulia. Päälle raastoin parmesaania. Yhdistelin muutamaa eri reseptiä ja toivottavasti muistan seuraavalla kerralla, mitä tein, koska tätä aion tehdä uudestaan.

Pinaattipannaria

Pinaattipannari kuuluu niihin ruokiin, johon kaapeista löytyy aina ainekset. Kaiken lisäksi sen tekeminen on helppoa ja maistuu isoveljelle aina. Tällä kertaa lisukkeina oli perunamuusia ja salaattia. Useimmiten tämä tarjoillaan raejuuston ja porkkanaraasteen kanssa. Pinaattipannari on myös erinomainen retkieväs!

Tonnikalapasta

Tästä reseptistä kiitokset menee eräälle ihanan pienen pojan äidille! Tämä on myös sarjassamme helppoa ja hyvää nopeasti. Ruoka valmistuu 20 minuutissa. Keitetyn pastan sekaan kaadetaan pussillinen pakastepinaattia ja kuumennetaan. Sekaan laitetaan myös tonnikalaa ja aurinkokuivattua tomaattia. Lopuksi päälle hieman fetajuustoa. Emme kauhen usein syö tonnikalaa, mutta silloin kun sitä ostamme, tarkistamme aina, että se on vastuullisesti kalastettua. Pinaattia taas syömme usein. Pakastealtaasta tarttuu jokaisella kauppareissulla mukaan muutama pussi valmiiksi hienonnettua pinaattia.

Peruna-purjo sosekeitto

Sosekeitot on meillä takuuvarma menestys. Isovelikin syö sosekeittoa aina hyvällä ruokahalulla. Tämän hetken suosikki on peruna-purjokeitto. Keiton kanssa täytyy aina olla jotain purtavaa, tällä kertaa raejuusto oli unohtunut kauppaan niin laitoimme päälle auringonkukan siemeniä.

Kasvis-kaalilaatikko

Varhaiskaalilla on nyt sesonki, joten nappasin kaupasta kaalin mukaani. Tämä kaalilaatikko on mielestäni tosi hyvän makuista eikä muistuta ollenkaan sitä kaalilaatikkoa, mitä ylä-asteella välttelin. Tämä vaatii hieman enemmän laittamista, mutta hyvää kannattaa odottaa. Lisäsin reseptiin vielä tetrallisen vihreitä linssejä, niin tuli vielä ruokaisampi. Kannattaa kokeilla! Hyvää (ruoka)viikkoa kaikille!

Share: