Pescovegen (kasvissyöjän) ruokaviikko

Ruokavalioni virallinen termi on pescovegetarismi. Eli syön pääosin kasvikunnan tuotteita, mutta syön myös kalaa ja käytän maitotuotteita. Syömme koko perhe samaa ruokaa, mutta Mikael ja isoveli syövät satunnaisesti liharuokiakin, varsinkin grillikauden aikana. Isoveljen lempiruoka taitaa olla nakkien (kasvis- ja tavallisten) ja ranskalaisten lisäksi punajuuripasta.

Kaupassakäynnin hoidamme yleensä maanantaisin ja pyrimme ostamaan viikon ruuat kerralla. Koska olen listaihminen, teen ensin listan siitä, mitä viikolla syömme ja sen mukaan teen kauppalistan. Itse listan teko on taidetta, koska kirjoitan ostokset siinä järjestyksessä lapulle, miten ne kaupassa tulevat vastaan. Käymme aina samassa kaupassa, joten tämä tekee kauppareissuista helpompia. Voitte vaan kuvitella, kuinka pahasti päivä menee pilalle, kun kaupassa on vaihdettu järjestystä..

Jääkaappi taas täynnä!

 

Ateriasuunnittelu helpottaa arkea ja kaupassakäyntiä sekä vähentää huomattavasti hävikkiä! Meillä menee todella harvoin mitään ruokaa roskiin, koska ostamme kaiken tarpeeseen. Rahaakin säästyy, kun ei tule käytyä usein kaupassa. Joskus täytyy käydä täydentämässä maitohyllyä tai hakemassa viikonloppuherkkuja ja silloin tulee tehtyä heräteostoksiakin.. Pyrin tekemään niin isoja annoksia kerralla, että saamme kaikki siitä seuraavalle päivälle lounaan. Tällä tavoin minun ei tarvitse miettiä ruuan laittoa kuin kerran päivässä! Ruuat on suurimmaksi osaksi vähäsuolaisia ja käy myös isoveljelle. Kerran viikossa on aina optio noutoruualle/ulkona syömiselle ja siksi yhdelle päivälle mietin mahdollisimman helpon ruuan, jos täytyy kokkailla kaksi kertaa päivässä. Pakkasessakin on aina jotain varalla.

Mitä meillä sitten syötiin?

Välillä on mukava päästä helpolla.

Maanantaina söimme spagettia ja kasvispullia tomaattikastikkeessa. Kasvispullat oli kaupan pakastehyllyltä, mutta sallittakoon se näin maanantaina..

Linssimuhennos

Tiistaina ruuaksi oli ruokaa, jota kutsun linssimuhennokseksi. Ensimmäisen kerran maistoin tätä kälyni luona linssikeittona, mutta minun keittiössäni se ei koskaan näytä keitolta, siksi sanon sitä muhennokseksi. Siinä on linssejä, vihanneksia, riisiä, kookosta, maissia ja mausteita. Todella hyvää!

Uunilohi ja uunijuurekset

Keskiviikkona oli kalapäivä. Prismasta saa nykyisin vastuullisesti kasvatettua kotimaista kirjolohta, mikä on ihan huippujuttu. Uunilohi ja uunijuurekset oli tämän päivän annos.

Soijarouhe-kesäkurpitsalasagne

Torstaina söimme lasagnea. Fuskaan aina lasagnen teossa. Minun versioni on mahdollisimman helppo, siksi sitä jaksaakin tehdä useasti. Paistan soijarouheen ja kasviksia ensin hetken aikaa, lisään sinne tomaattimurskan ja sopivan määrän kermaa. Vuokaan laitetaan kerroksittain kastiketta, juustoraastetta ja lasagnelevyjä. Sitten vain uuniin ja odottelemaan. Kiitokset tästä versiosta menee kummitädilleni.

Mifupasta vihanneksilla

Perjantaina vuorossa oli mifupastaa. Mifukastikkeen resepti löytyy googlesta nimellä maailman paras kanakastike. Kokeilin tuota reseptiä ensimmäistä kertaa ja hyväähän se oli.

Papu-pinaatti-parsakaalimunakas

Lauantaina söimme vanhempieni luona, joten sunnuntaina oli kahden ruuan päivä. Lounaaksi Mikael teki meille munakkaat ja päivälliseksi söimme peltimakaronilaatikkoa. Olen muutaman kerran tehnyt makaronilaatikkoa pellillä ja se on kivaa vaihtelua tavalliselle makaronilaatikolle.

Soijarouhe-makaronilaatikko

Tässä meidän ruokaviikko, toivottavasti sait tästä uusia ideoita!

Share: