Tuulipukukansa Saksanmaalla

Olemme käyneet Saksassa muutaman kerran viime vuosina, koska siskoni asuu siellä. Haaveilimme uudesta reissusta sinne jo ennen pikkusiskon syntymää. Ajattelimme, että  jos vauvan kanssa menee kaikki hyvin, uskaltaisimme lähteä sinne nytkin. Olemme käyneet ulkomailla isoveljen kanssa aiemminkin, joten tiesimme suurinpiirtein, mihin kaikkeen kannattaa varautua. Matkapäiväksi pakkasimme isoveljelle tekemistä ja syömistä omaan pieneen reppuun.

Hampurin lentokentällä

Aamuviiden maissa tiistai-aamuna lähdimme kotoa määränpäänä Schwerin. Söimme kentällä aamupalaa ja olimme pakanneet eväitä reppuun, koska meillä oli lyhyt vaihtoaika Helsingissä. Vaihto osoittautui todella lyhyeksi, sillä kone oli myöhässä ja jouduimme juosta portilta toiselle. Onneksi ehdimme koneeseen! Jossain vaiheessa kävi mielessä, että näinköhän tavarat kerkesi mukaan.. Kuten minua Instagramissa seuraavat tietävät, eihän ne vaunut ja rinkka ehtineet Hampurin koneeseen, vaan jäivät Suomeen. Jos meillä ei olisi ollut kantoreppua, olisi voinut mennä sormi suuhun. Ilmoitimme lentokentällä matkatavaramme kadonneeksi ja he lupasivat ottaa yhteyttä, kun tavarat saapuvat. Olimme ostaneet junaliput etukäteen DB navigator-sovelluksella, joten lähdimme etsimään syömistä ja juna-asemaa. Olimme varanneet junasta perhehytin, niin saimme omaa rauhaa, eikä isoveljenkään tarvinnut istua koko aikaa paikallaan. Matka taittui nopeasti ja pian olimme perillä. Vahva suositus perhehytille!

Keskieurooppalaisten suurkaupunkien rautatieasemat ovat yleensä nähtävyys jo itsessään

Kauppaan oli tietysti lähdettävä hakemaan välttämättömiä hygieniatarvikkeita, kun selvisi ettei tavarat saapuisi vielä saman päivän aikana. Saksalaiset lähikaupat on aivan mahtavia. Tuorehyllyissä on paljon valinnanvaraa ja pienissäkin kaupoissa tuntuu aina olevan lihatiski. Tosin sieltä ei tule mitään ostettua, kun olen kasvissyöjä, mutta on se aina ihmetyksen aihe! Leivät kannattaa ostaa leipomoista, niitä on melkein joka nurkalla. Toinen suuri ihastuksen aihe on bio-kaupat. Valikoima on laaja ja hinnat ovat edulliset. Olisin voinut pyöriä tällaisessa ruokakaupassa monta tuntia.

Bio-kaupan tuorehylly

Käytämme kotona suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa ja olinkin ajatellut täydentäväni varastoja Saksasta. Luonnonkosmetiikka on edullista ja varsinkin DM:ssä ja Rossmannissa on hyvät valikoimat. Näiden kauppojen hyllyiltä löytyy pääasiassa kauneus- ja terveystuotteita. Osa on luomua, osa ei. DM:llä on oma luonnonkosmetiikkamerkki, Alverde ja Rossmannilla on Alterra. Perustuotteiden lisäksi ostin tuotteita testiin kummaltakin merkiltä. Lapsille ostimme kesäksi aurinkorasvaa, joka maksoi murto-osan Suomen hintoihin verrattuna. Miesten osastolta mukaan tarttui mm. parranhoitotuotteita.

Luonnonkosmetiikkaa, retkiruokaa ja evästä isoveljelle

Liikkuminen ensimmäisinä päivinä olisi jäänyt todella vähäiseksi ilman kantoreppua. Olimme kaukaa viisaina harjoitelleet kantorepussa viihtymistä jo kotona. Reissussa pikkusisko oppi nukkumaan Tulan kyydissä ja kauppareissut hoitui sujuvasti. Ilman päivittäistä ulkoilua päivät olisivat olleet hankalia meille kaikille, joten läheltä löytynyt puisto oli kovassa käytössä. Miinusasteita oli suurinpiirtein samanverran kun kotona, mutta onneksi meillä oli mukana kaikki tarvittavat ulkoiluvaatteet. Jostain kumman syystä olin pakannut lasten vaatteet käsimatkatavaroihin niin varusteiden puutteen takia ei tarvinnut jäädä sisälle.

Pikkusisko Tulassa

Vaunut ja rinkka löysi perille reissun loppupuolella, joten liikkuminen helpottui huomattavasti. Olimme menomatkaksi pakanneet vaunut kelmuun, koska Vaasan lentokentältä ei voinut vuokrata Airshell-laukkua, mutta onneksi tuplat selvisivät koettelemuksesta ehjänä. Paluulentoa varten ostimme isot muovipussit rattaita varten jo Vaasasta lähtiessämme, koska etukäteen ei tiedä onko niitä saatavilla myös matkakohteen lentokentällä. Finnairilla oli myöhästelyistä huolimatta mukava matkustaa. Henkilökunta oli suomenkielistä ja he olivat todella ystävällisiä. Ainoa pieni miinus oli, ettei lapsille ollut mitään ”tekemistä” koneessa lentoyhtiön puolesta. SAS:lla lentäessä isoveli sai pienen puuhapaketin, jonka parissa viihtyi hyvin.

Kaiken kaikkiaan Saksassa on helppo reissata. Paikasta toiseen liikkuminen on helppoa ja vasten yleistä käsitystä, saksalaiset ovat yleensä ystävällisiä. Englantia ei kauhean moni vastaantuleva puhunut, mutta elekielellä pärjää. Suuri apu oli tietysti kielen osaavasta siskosta. Oli ihana käydä reissussa ja nähdä taas uusi kaupunki. Parasta oli tietysti nähdä Kaisa. Taas jäi hirmuinen ikävä.

Pikkuiset maailmanmatkaajat kyydissä

Share: